Navigátor
Szolgáltatások

I. KÖNYVTÁR

 

          A Művészeti Egyetem könyvtára színházi szakkönyvtár. Nem önálló jogi személy, az Egyetemi Tanács (Szenátus) fennhatósága alá tartozik és az egyetem költségvetéséből részesedik. Szolgáltatásait az egyetem hallgatói, oktatói, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és az Ariel Ifjúsági- és Gyermekszínház színházi szakemberei, az egyetem keretén belül működő szakemberek és az óraadó tanárok vehetik igénybe, együttműködési szerződésük időtartama alatt. Az olvasók rendelkezésére áll a teljes dokumentációs anyag, hordozói formától függetlenül.
          A Művészeti Egyetem Könyvtára az országos felsőoktatási rendszer szerves része és hozzájárul a képzési, oktatási és nevelési, valamint a tudományos tevékenységek működéséhez.
          A Művészeti Egyetem Könyvtára különböző formátumú hazai és külföldi művészeti, filozófiai, esztétikai, irodalmi és kulturális szakkiadványokkal gyarapítja gyűjteményeit, az oktatási és kutatási tervekkel összhangban.
          A dokumentációs állomány a következőket tartalmazza: könyvek, időszakos kiadványok sorozatai, audiovizuális kiadványok, nyomtatott zenei kiadványok, fényképek, sokszorosított dokumentumok, egyéb kiadványok (plakátok, műsorfüzetek). 
          A kötetek száma (2006 végén):
          Összesen  39 992kötet, melyből:

  • 37 812 könyv
  • 2 180 folyóirat

          Hallgató/ kötet arány: 149, 22

           Audiovizuális állomány, melyből:

  • 928 lemez, partitúra, magnetofonszalag
  • 935 videokazetta
  • 21 hangkazetta
  • 162 CD-ROM
  • 22 DVD


          A Művészeti Egyetem Könyvtára vásárlással, belföldi és nemzetközi könyvtárközi cserével, adományok és támogatások segítségével gyarapítja gyűjteményét.
          A felszereléshez szükséges anyagi feltételeket az illetékes hatóság biztosítja, azáltal, hogy kiutalja az Oktatási és Kutatási Minisztériumtól származó költségvetési hozzájárulás egy részét, valamint az erre irányuló adományokat és támogatásokat.
          A könyvtár egy 24 ülőhelyes olvasóteremmel rendelkezik. A gyors tájékozódást szolgálja az olvasóteremben található 9 darab számítógép, Internet-hozzáféréssel. A könyvtár szolgáltatásai: kölcsönzés, tudományos referencia, bibliográfiai tájékoztatás, a saját adatbázis használata, az adatbázis használatához szükséges útmutatás.
          A Művészeti Egyetem Könyvtárának TLIB programja (nyilvántartás, jelentés, tárolás) lehetővé teszi az adatok automatizált feldolgozását és a  szolgáltatások korszerűsítését.

 

NYITVA TARTÁS: hétfő - péntek, 9.00-18.00 óra között

 

 

II. KOLLÉGIUM

 

           A Művészeti Egyetem két kollégiumi épülettel rendelkezik. A F. J. Curie utca 28/A szám alatti épületben 11 kollégiumi szoba található. A 2, 3 és 4 ágyas szobák külön fürdőszobával rendelkeznek, televízióval, hűtőszekrénnyel, számítógéppel és szélessávú internet-kapcsolattal vannak felszerelve. A kollégium alagsorának egyik helyiségében villanytűzhelyekkel, nagy hűtőszekrényekkel, asztalokkal, székekkel berendezett konyha található. A másik helyiségben mosoda működik.
          A Köteles Sámuel utcai főépület udvarán levő épületben 4 kollégiumi szoba van. A 2, 3 és 4 ágyas szobák külön fürdőszobával, televízióval, hűtőszekrénnyel, számítógéppel és szélessávú internet-hozzáféréssel rendelkeznek.

          Jelenleg 35 hallgatónak tudunk kollégiumi ellátást biztosítani.

 

 

III. ÉTKEZDE

 

 

          A Művészeti Egyetem Köteles Sámuel utcai főépületében új, modern felszereltségű étkezde található, ahol  napi háromszori étkezésre van lehetőség.

 

NYITVA TARTÁS: naponta 8.00-21.00 óra között

 

Naptár

© copyright UAT 2018
created by Smartsoft