Navigator
Festivitatea Ultimului Clopoţel
2008-05-27

 


Vineri, în data de 30 mai 2008 va avea loc Festivitatea Ultimului Clopoţel la Universitatea de Artã Teatralã din Târgu-Mureş.

 

Primul şi Ultimul clopoţel sunt douã evenimente marcante în viaţa unei colectivitãţi academice şi în special în viaţa studenţilor pentru cã ei sunt cei care, plecând de sub \"protecţia\" Universitãţii şi a statutului de student, urmeazã sã îşi desãvârşeascã studiile, sã îşi dezvolte propriile doctrine actoriceşti, regizorale, de criticã teatralã, pe baza cunoştinţelor acumulate în anii universitari, a experienţei profesorilor, care vor lasã o \"urmã\" în cariera studenţilor, şi mai ales, ca temelie a unei adevãrate cariere artistice.
Este o onoare pentru noi sã îi serbãm pe absolvenţi şi sã îi încurajãm pe studenţii anului I.
Anul universitar 2007-2008 este anul de trecere de la sistemul vechi, la sistemul tip Bologna, cãci este ultima Promoţie care va termina cu patru ani şi prima promoţie cu trei; promoţia 2008 este cea de-a 31 promoţie a Universitãţii.
Totodatã anul acesta este şi ultimul masterat de tip vechi, şi anume cel de Vorbire şi Limbaj în artele spectacolului, condus de doamna Prof. univ.dr. Valeria Covãtariu. Specializãrile Arta Actorului,  actorie (patru ani), profesor de clasã, lector univ.drd. Nicolae Cristache şi Arta Actorului, actorie (sistem Bologna), profesor coordonator, conf.univ.dr. Radu Olãreanu, actorie - mânuitori de pãpuşi şi marionete, profesor de an, lect.univ.dr. Oana Leahu, absolvã în paralel cu anul de Regie (sistem Bologna), profesor de clasã conf.univ.dr. Marius Oltean, şi Teoria Teatrului, Teatrologie (patru ani), coordonator de an, prep.univ.drd. Adriana Boantã.

Programul manifestãrilor din aceastã zi este urmãtorul:

Ora 10.00: adunare în curtea interioarã a Universitãţii: micã recepţie oferitã de rectoratul universitãţii - recital de muzicã simfonicã în interpretarea studenţilor Facultãţii de muzicã;

Ora 11.00: întâlnire cu îndrumãtorii de an  pentru absolvenţi;

Ora 12.00: Ultimul clopoţel -  Festivitate înTeatrul Studio;  

Ora 17.00: Meci de fotbal studenţi contra profesori pe terenul de sport al Liceului \"Bolyai\";

Ora 18.00: Spectacolul cu piesa Tango de Mrozek - la Teatrul Studio

Universitatea de Artã Teatralã are deosebita plãcere de a vã avea ca invitaţi la spectacolele de adio ale absolvenţilor, care vor avea loc dupã cum urmeazã:
30 mai 2008, ora 18.00, spectacolul cu piesa Tango, de Slawomir Mrozek, regia Vadas László
5 iunie 2008, ora 19.00, spectacolul cu piesa Fantomele Madridului, dupã Calderon de la Barca, regia Nicolae Cristache
10 iunie 2008, ora 19.00, spectacolul cu piesa Tango, de Slawomir Mrozek, regia Vadas László

 

       
Vã aşteptãm cu drag!  

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft