Navigator
Vizite onorifice la UAT
2008-04-11

 

în data de 9 aprilie 2008, Universitatea de Artã Teatralã a împlinit vârsta de 62 de ani. Potrivit acestui context, UAT a fost sediul unor importante evenimente culturale.
Si pentru cã este prima datã când serbãm în mod oficial Ziua UAT, instituţia trebuia sã îşi primeascã \"botezul\" şi cadoul, noua clãdire din curtea Universitãţii. O datã cu trecerea anilor, creştem, ne extindem, astfel cã obişnuitul program teatral a fost completat de unul muzical, realizat de cãtre studenţii Facultãţii de Muzicã, secţiile românã şi maghiarã.
Lansarea noului numãr din revista de studii teatrale Symbolon, a fost urmatã de vizita onorificã a Preşedintelui Parlamentului ungar, doamna Szili Katalin, care ne-a acordat medalionul de argint al Parlamentului.
Un moment aparte l-a reprezentat lansarea volumului Quo vadis, Domine? al scriitorului Mihai Sin, unde am avut onoarea de a-l auzi vorbind despre scriitorul şi prietenul sãu, pe prozatorul Bedros Horasangian.
Venirea serii a fost însã cel mai aşteptat moment, cu multe surprize, printre care şi apariţia pe Scenã, în Premierã, a actorului Gáspárik Attila în postura de Rector, şi a Cancelarului Universitãţii, criticul de teatru, Sorin Crişan, în postura de \"interpret\".
Studenţii UAT au avut o mare surprizã din partea unor foşti studenţi, mesaje video transmise de aceştia: Ada Milea pentru secţia românã şi Hatházi András, secţia maghiarã.
Momentul forte a fost însã decernarea Premiului de interpretare STUDIO pentru cel mai bun rol realizat de studenţii absolvenţi pe Scena Studio 2007-2008. Câştigãtorul a fost ales de public, la ultimele douã reprezentaţii existând buletine de vot prin care publicul îşi putea exprima preferinţele. Astfel, cel mai bun actor al secţiei române este Cãtãlin Mîndru, secţia maghiarã având-o drept câştigãtoare pe Fekete Krisztina. Aceştia au primit cadouri simbolice din partea Universitãţii, precum şi îndatorirea de a spori valoarea Instituţiei prin valorificarea propriului talent actoricesc.


Claudia Maior

 

Fotografii

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft