Navigator
CONFERINȚĂ ȘTIINȚIFICĂ ÎN DOMENIUL MASS-MEDIA, ediția a II-a
2013-03-26

 

Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Facultatea de Arte în Limba Maghiară
organizează conferința:


MEDIA INTERACTIVĂ ȘI SOCIETATEA


CONFERINȚĂ ȘTIINȚIFICĂ ÎN DOMENIUL MASS-MEDIA, ediția a II-a
Târgu-Mureș, 24 mai 2013

 


Mass-media este denumită și „a patra putere în stat”, datorită faptului că de la început în țările democratice, care au la bază separarea puterilor statului – legislativă, executivă și juridică – menirea sa este supravegherea activității acestora. Îndeplinirea acestei misiuni presupune seriozitate în pregătirea profesională din partea jurnalistului implicat. Peste tot în lume se pune un accent deosebit pe formarea profesională a jurnaliștilor, iar colaboratorii din cadrul presei scrise sau audiovizuale au constituit diverse organisme profesionale și au fondat distincții care premiază priceperea, dibăcia, măiestria în realizarea produselor media. A lucra în mass-media este o onoare și, în același timp, o răspundere, așa am învățat până acum.
Apariția formelor interactive în cadrul produselor media a schimbat radical această situație. În ultimele două decenii dezvoltarea tehnicii a făcut posibilă participarea oricui – chiar și fără studii preliminare – la activitatea mass-mediei.
Scopul conferinței noastre este de a stimula o analiză profundă, multidisciplinară din punctul de vedere al științelor sociologice, al comunicării, al științelor juridice sau al esteticii, abordând relația dintre societate și formele de media interactivă.
Evaluarea, fără prejudecăți și din cât mai multe direcții, este importantă și binevenită deoarece peste tot în lume există polemici privind necesitatea introducerii unor noi interdicții juridice, de exemplu în lumea internetului. La aceste întrebări foarte importante pentru viitor, putem găsi răspunsuri doar prin cercetări multidisciplinare.
Din toate aceste considerente așteptăm prezentarea celor interesați în a dezbate – prin prisma opticii personale – schimbările provocate de noile media în cadrul societății.
Data limită a înscrierii și a trimiterii rezumatului (maximum 200 de cuvinte) este vineri, 17 mai 2013. Așteptăm rezumatele lucrărilor într-una din limbile: română, maghiară sau engleză la adresele: santhaagnes@yahoo.de, kos.anna@yahoo.com. Lucrările vor fi publicate (după decizia referenților de specialitate) în revista universității SYMBOLON (revista este inclusă în baza de date CEEOL, www.ceeol.com ).
Informații suplimentare se pot obține de la dr. Ágnes Sántha (santhaagnes@yahoo.de).

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft