Navigator
CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ DE STUDII TEATRALE 2012
2012-10-29

Universitatea de Arte din Târgu-Mureș organizează conferința:


MULTIMEDIA ȘI INOVAȚIA ÎN TEATRU      


CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ DE STUDII TEATRALE
EDIȚIA A XIII-A

16-17 noiembrie 2012, Târgu-Mureș

 

        Universul mediatic al secolelor 20-21 a schimbat nu numai viața de zi cu zi și gândirea noastră despre realitate, dar și formele de expresie artistică. Întâlnirea la care vă invităm are scopul de a releva acel proces de contaminare mediatică în teatru (și în artele conexe), dar și de a investiga teatralitatea (chiar și cotidiană) a diferitelor mijloace mediatice contemporane. Cele mai importante probleme care se ridică aici sunt: ce efect are faptul că totuși cultura noastră este înglobată într-o lume mediatică, asupra spectacolelor care nu folosesc tehnici multimedia? Ce funcție au aceste tehnici în structura spectacolului de gen și cum influențează  ele munca actorului? O întrebare foarte importantă este cum transformă limbajul multimedia substanța textului, a imaginii, a privirii și a performativității. Ce fel de spații - inclusiv virtuale - se nasc în acest proces, ce statut i se conferă corpului viu? Și, în acest context, se ivește veșnica problemă a memoriei teatrului: ce fel de date sunt furnizate, ce avantaje și dezavantaje prezintă înregistrările spectacolului, în format video, analog sau digital.     
        Așteptăm înscrierea cadrelor didactice universitare, a cercetătorilor și doctoranzilor. Limbile de lucru ale conferinței sunt engleza, franceza, româna și maghiara. Durata unei prezentări este de maximum 15 minute.
         Ajutăm la rezervarea cazării pentru participanții din alte orașe și din străinătate.    
         Data limită a înscrierii și a trimiterii rezumatului este 29 octombrie 2012. Așteptăm rezumatele lucrărilor (maxim 200 cuvinte) într-una din  limbile: romănă, maghiară și în engleză sau franceză la adresa: csep_zoltan@yahoo.com. Lucrările vor fi publicate (după decizia referenților de specialitate) în revista de studii teatrale SYMBOLON a Universității. Informații suplimentare, persoană de contact: Csép Zoltán (csep_zoltan@yahoo.com,   uat@uat.ro)

 

SECȚIUNEA DE MUZICOLOGIE
ediția a IV-a

MULTIMEDIA ȘI INOVAȚIA ÎN MUZICĂ      

16-17 noiembrie 2012, Târgu-Mureș


        Universul mediatic al secolelor 20-21 a schimbat nu numai viața de zi cu zi și gândirea noastră despre realitate, dar și formele de expresie artistică. Întâlnirea la care vă invităm are scopul de a releva acel proces de contaminare mediatică în teatru și muzică, dar și de a investiga valențe muzicale (chiar și cotidiene) a diferitelor mijloace mediatice contemporane. Cea mai importantă problemă care se ridică aici este ce efect are cultura noastră, înglobată într-o lume mediatică, asupra muzicienilor care nu folosesc tehnici multimedia? În contrast, apare veșnica problemă: ce fel de date sunt furnizate, ce avantaje și dezavantaje prezintă înregistrările, în format video, analog sau digital.    
        Așteptăm înscrierea cadrelor didactice universitare, a cercetătorilor și  doctoranzilor. Limbile de lucru ale conferinței sunt engleza, franceza, româna,  maghiara și rusă. Durata unei prezentări este de maximum 15 minute. 
        Data limită a înscrierii și a trimiterii rezumatului este 29 octombrie 2012. Așteptăm rezumatele lucrărilor (maxim 200 cuvinte) într-una din limbile: romănă,  engleză, franceză sau rusă la adresa: musicdpt.uatgm@yahoo.com. Informații suplimentare, persoană de contact: conf.univ.dr. Ramona Preja 
        Lucrările vor fi publicate (după decizia referenților de specialitate) în revista de studii teatrale SYMBOLON a Universității.
 

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft