Navigator
Peter Kovach, atasatul cultural al S.U.A. la Bucuresti, prezent la U.A.T.
2011-07-11


Peter Kovach, atașatul cultural al S.U.A. la București, prezent la Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș


În perioada 9-18 iulie 2011 Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș este gazda celei de-a doua ediții a Taberei Internaționale de Scriere dramatică. Între invitații speciali prezenți la acest eveniment se numără și atașatul cultural al S.U.A. la București, domnul Peter Kovach. 
Peter Kovach, diplomat de carieră, pasionat de sfera religiilor - în special de budism și islam, este originar din România, mai exact Timișoara (Timișoara e orașul în care s-a născut familia tatălui său). Cu toate că până acum a vizitat Europa, aceasta este prima vizită a sa în România și recunoaște că acest spațiu geografic european e cel care l-a încântat în mod deosebit. 

Între genul de proiecte culturale pe care Peter Kovach le agreează, un loc aparte îl ocupă cele care implică procesele de co-creație, această sferă de activitate stând și la baza unui articol scris cu ani în urmă. Tabăra de Scriere dramatică la care ia parte zilele acestea ca invitat special, se înscrie în genul de proiecte culturale mai sus menționate, fiind o oportunitate extraordinară de interacțiune culturală; Peter Kovach recunoaște că acest proiect la care a fost invitat este cel care i-a stârnit cel mai mult interesul, dintre zecile de programe la care a luat parte. Iar întâlnirea cu Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș a însemnat totodată întâlnirea cu un spațiu excelent, atât din punct de vedere uman, cât și material, în care lipsa birocrației nu face altceva decât să conlucreze la această modalitate de explorare a ideilor artistice concentrate pe conceptele atelierelor de creație, în cazul de față atelierele de scriere dramatică. 

* Mai multe detalii despre activitatea lui Peter Kovach găsiți aici.

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft