Navigator
Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș la International Festival of Children's Theatres, Subotica
2011-05-31
În perioada 15-21 mai 2011 s-a defășurat la Subotica cea de-a 18-a ediție a International Festival of Children's Theatres

Timp de șapte zile, artiști, experți în teatru, studenți ai facultăților de specialitate din mai multe părți ale lumii, inclusiv din Europa și țara gazdă, Serbia, au luat parte la unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru pentru copii. 
Ediția din acest an a fost focusată pe arta teatrului de animație din România.

În cadrul selecției oficiale de concurs, Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș, în parteneriat cu Teatrul Ariel din Tîrgu-Mureș, a fost prezentă cu spectacolul Respirații (regia Gavril Cadariu, avându-i în distribuție pe studenții-actori, anul II, ai clasei de masterat, specializarea Arta actorului de animație, secția maghiară, ai Universității de Arte Tîrgu-Mureș).


Decanul Universității de Arte Tîrgu-Mureș, conf.univ.dr. Oana Leahu, a ținut o conferință cu titlul Teatrul  de  animație  în România – trecut, prezent și viitor.


Pentru deschiderea oficială a Festivalului au fost invitați să susțină un fragment de spectacol cu marionete, studenții anului I, masterat Arta actorului de animație, secția română: Izabela Moș, Mircea Moș, Nuți Dorobanțu, Sorin Dorobanțu – moment care a electrizat auditoriul.


De asemenea, în cadrul Festivalului, s-a vernisat expoziția Povestea păpușilor din România, expoziție realizată de Festival, în parteneriat cu Fundația GAG Craiova, coordonată de teatrolog Adriana Teodorescu, scenograf Eustațiu Gregorian.


Toate manifestările, desfășurate în cadrul Festivalului și avîndu-i drept protagoniști pe tinerii păpușari din Tîrgu-Mureș, s-au desfășurat în fața unora dintre cele mai mari personalități ale teatrului de animație, precum și a Ministrului Culturii din Serbia, a Ambasadorului român în Serbia, a secretarului general UNIMA.


Premiul Micul Prinț a fost decernat scenografului de renume mondial Eustațiu Gregorian – colaborator al Teatrului Ariel și al Universității de Arte din Tîrgu-Mureș; prezentarea și conferința activității domnului Eustațiu Gregorian au fost susținute de Decanul Universității de Arte Tîrgu-Mureș, conf. univ.dr. Oana Leahu. Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft