Navigator
ÎNTÂLNIRE LA NIVEL EUROPEAN ESEM - UAT
2010-03-19

ÎNTÂLNIRE LA NIVEL EUROPEAN
ESEM  - UAT

 

LA INVITAȚIA

SECRETARULUI ȘTIINȚIFIC

AL FACULTĂȚII DE MUZICĂ

CONF.UNIV. DR. LUCIAN ROȘCA

ÎN DATA DE 22 MARTIE VA AVEA LOC VIZITA

DOMNULUI Dr. DAN LUNDBERG

Director al Svenskt visarkiv (Centre for Swedish Folk Music and Jazz Research) și Președinte al ESEM (European Seminar in Ethnomusicology)


Dr. Dan Lundberg, este director al Svenskt visarkiv (Centrul suedez pentru Muzică populară și de cercetare a Jazz-ul), precum și profesor de muzică, lector superior în muzicologie la Universitatea din Stockholm. Este un membru activ al Societății Internaționale Ethnomusicologie, om de știință, precum și Președinte al ESEM - European Seminar in Ethnomusicology.

 
Misiunea Svenskt visarkiv este de a colecta, păstra și publică materiale în ceea ce privește muzica instrumentala populara, cântece populare și muzică tradițională, în general, de la sfârșitul secolului al 16-lea până în present arhiva fiind înființată cu aproape 60 de ani în urmă. În aceeași măsură există o strânsă cooperare la nivel de instituții academice și de cercetare.
 
Interesul distinsului invitat vine la propunerea Cancelarului Facutății de Muzică Dr. Lucian Roșca, de a căuta posibilități de organizare la Târgu-Mureș în 2012 pentru prima oară în România, și cu atât mai mult în cadrul Universității noastre ediția ESEM XXVII - European Seminar in Ethnomusicology. De asemenea avem în proect și lansarea noul volum EME - EUROPEAN MEETINGS IN ETHNOMUSICOLOGY - Revistă cu o recunoaștere europeană și internațională de peste 15 ani și care va apare din 2010 sub embleme UAT-Facultatea de Muzică.
 
De asemenea avem în vedere in perioada următoare înființărea în cadrul Facultății de Muzică a Centrului de Studii și Cercetări Etno-Musicologice, un centru unic la nivel național care va dezvolta parteneriate în direcția domeniului de cercetare a multiculturalului cu exindere în zona est-europeană și balcanică.

 

Conf.univ.dr. Lucian-Emil Roșca

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft