Navigator
Studentii Universitatii noastre la Festivalul International de Teatru de la Sibiu
2011-03-23

Studenții Universității de Arte Tîrgu-Mureș vor lua parte la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

 

 

În perioada 17-19 martie 2011 a avut loc la Tîrgu-Mureș prezentarea, sub forma unui festival de teatru, spectacolelor realizate de cele 12 mini-companii teatrale în cadrul proiectului „Practică Teatrală în Regiunile Centru și Nord-Vest”, proiect realizat de Asociația Centrul Multimedia TEATRU 74, în parteneriat cu Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș.


În primul stagiu de practică al proiectului (desfășurat în perioada 24 octombrie – 05 noiembrie 2010) studenți de la Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș, Universitatea Lucian Blaga Sibiu – Facultatea de Litere și Arte și de la Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj-Napoca au luat parte la o serie de workshop-uri în domeniul actoriei, scenografiei, regiei, scrierii dramatice, jurnalismului și managementului cultural, workshop-uri susținute de pedagogi și artiști din țară, dar și din străinătate. Workshop-urile desfășurate în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie au fost menite să aducă studenții în contact cu spațiul mic de joc și particularitățile acestuia, cu felul în care rapoartele se modifică la construirea unui spectacol într-un astfel de spațiu.

 


După prima săptămână de workshop-uri s-au constituit grupele de lucru pentru cel de-al doilea stagiu de practică care a avut loc în perioada februarie-martie 2011. Studenții, organizați în 12 „companii independente”, fiecare având în componența sa un manager, un dramaturg, un jurnalist, un regizor, un scenograf și un grup de actori, au  adus în fața publicului o producție teatrală proprie.

 


Timp de trei zile, scenele de la TEATRU 74, Teatrul Studio al Universității de Arte Tîrgu-Mureș, Teatrul Ariel, Teatrul Yorick, Casa Eminescu, Teatrul Scena, Teatrul Tamacisza au oferit publicului 12 spectacole realizate de studenții implicați în cadrul acestui proiect.

 


Juriul, format din personalități ale scenei teatrale românești, și-a desemnat sâmbătă, 19 martie 2011, câștigătorii.

 


Astfel, spectacolul „The H(eden) Garden”, dramaturg Alexandra Pâzgu – Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș, regia Medeea Iancu - Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj-Napoca, avându-i în distribuție pe studenții-actori ai clasei de actorie de la Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj-Napoca a fost marele câștigător.

 

 

 

 

Acest spectacol a fost secondat de „Banyavirag” de Szekely Csaba - Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș, în regia Alexandrei Felseghi - Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj-Napoca, din distribuție făcând parte studenți-actori ai Facultății de Teatru și Televiziune Cluj-Napoca.

 

 

 

Locul al treilea a fost obținut de spectacolul „Joc fără manual de întrebuințare”, având la bază textul scris de Roxana Pântice - Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș, în regia lui Felix Mihancea - Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj-Napoca, din distribuție făcând parte studenții-actori ai clasei de Arta actorului – Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș.

 


Toate cele trei spectacole câștigătoare vor lua parte la ediția din acest an a Festivalului Internațional de la Sibiu.

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft