Navigator
CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE MUSICAL „SYLVESTER LEVAY” 2011
2011-04-04

Sylvester Levay

 

În curând, în primăvara acestui an Universitatea de Arte din Târgu Mureș găzduiește prima fază a unei competiții de rezonanță în lumea muzicală. Orașul Subotica, locul natal al lui Sylvester Levay, în colaborare cu Teatrul de Operetă din Budapesta lansează invitația de a participa la Concursul Internațional de Canto marcat prin numele faimosului compozitor, distins cu premiul Grammy, autor a nenumăratelor șlagăre și musicaluri îndrăgite precum Elisabeth, Mozart!, Rebecca și Marie Antoinette. Concursul își propune să ofere șansa realizării unei competiții destinate tinerilor talentați provenind din cele mai diferite țări ale lumii, competiție bazată în primul rând pe creația renumitului compozitor de musicaluri de origine ungară  Sylvester Levay.


Sunt așteptați concurenți pentru categoriile de voci feminine solo, voci bărbătești solo și roluri vocale de caracter. Concursul este deschis pentru femei între 18-26 ani și pentru bărbați între 18-30 ani, dar în cazuri excepționale, pe baza unor cereri personale, juriul concursului poate să facă abstracție în privința limitei de vârstă. Studiile superioare de specialitate în domeniul muzicii și al teatrului nu constiuie o cerință pentru înscriere, documentele solicitate fiind: biografie artistică amănunțită, fotografie, formular de înscriere corect completat. Sunt acceptate înscrieri până la 15 aprilie 2011. 


Fazele preliminare ale competiției, organizate de către instituții partenere, vor avea loc în perioada 1 aprilie-15 mai 2011 în diferite orașe din Asia (Seul, Tokyo) și Europa (Budapesta, München, Viena, Praga, Nove Zamky, București, St.Petersburg, Londra, Subotica, Târgu Mureș). Cei interesați trebuie să trimită documentele specificate la locul de desfășurare unde doresc să participe la prima fază a concursului. Aici participanții vor interpreta în fața juriului două piese vocale de musical la liberă alegere.


Din cele câteva sute sau chiar poate mii de concurenți, juriul selecționează o sută pentru semifinala din Subotica, dintre care douăzeci vor ajunge în finala organizată pe Scena de aer liber din minunatul oraș Palic, situat la doar câțiva kilometri de Subotica. Evenimentul va avea loc pe data de 1 iulie 2011, iar participanții vor interpreta solouri și duete din creația de musicaluri a lui Sylvester Levay în prezența unui juriu alcătuit din specialiști consacrați. Această comisie va delibera în privința acordării premiilor în bani (Locul I: 5000 EUR, Locul II: 3000 EUR, Locul III: 2000 EUR, premii speciale pe categorii: 1000 EUR), a premiilor de specialitate (posibilitatea apariției pe scena Teatrului de Operetă din Budapesta sau în teatrele organizatoare ale fazei preliminare), și a premiilor constând în obiecte de valoare. La finala concursului Sylvester Levay acordă Premiul special pentru un concurent ales de dânsul.

 

CONCURS

 

ÎNSCRIERE

 

FIȘA DE ÎNSCRIERE


Pentru alte informații legate de acest eveniment vă propunem să vizitați site-ul oficial al concursului: http://www.levaymusicalcomp.com/ , site-ul Universității de Arte din Târgu Mureș, instituție organizatoare a fazei preliminare: www.uat.ro, unde puteți găsi și adresa de e-mail necesară pentru înscriere, targumures@levaymusicalcomp.com.

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft