Navigator
Tabără de scriere dramatică în parteneriat american
2010-07-19
Universitatea de Arte Tg. Mureș, în parteneriat cu Teatrul Ariel și cu Teatrul Lark din New York organizează între 16-25 iulie tabăra internațională de scriere dramatică, de care beneficiază studenții masteranzi ai cursul de scriere dramatică, secțiile română și maghiară. Tutori din partea americană vor fi autorii dramatici Saviana Stănescu și Michael Bradford, profesor de scriere la Universitatea din Connecticut, alături de dramaturgul Bryan Dykstra. Din partea română vor participa profesorii UAT: autoarea dramatică Alina Nelega (tutorele liniei masterale secția română), regizorii Oana Leahu și Gavril Cadariu, ziarista și traducătoarea Iulia Popovici (Observator Cultural), iar din partea maghiară traducătoarea Albert Maria, regizorul Harsanyi Zsolt, criticul și teoreticianul de teatru Ungvari Ildiko ș.a.

 
Fondat, printre alții, de Arthur Kopit, Lark Play Development Centre cu sediul pe 9th Avenue în inima New York-ului, este unul din cele mai vizibile teatre-laborator, în care textul dramatic se șlefuiește, este citit și discutat, sunt realizate prezentări scenice și apoi piesele de teatru sunt produse pe scenele mari ale Americii. Unul din autorii cel mai recent lansați de Lark este Rajiv Jones, anul acesta nominalizat la premiul Pulitzer și care va fi unul din tutorii taberei de play writing în anul 2011. Tîrgumureșenii au putut viziona ultima sa piesă, Animale de hârtie, la teatrul Ariel, în traducerea lui Sorin și a Monicăi Rusu, regia lui Gavril Cadariu, interpretarea Elenei Purea, a lui Andrei Chiran și a lui Marius Turdeanu, pe muzică de Lucian Ban.


 
Atelierele de lucru vor fi închise, dar se vor deschide pentru public patru spectacole-lectură, realizate de studenții și profesorii UAT, respectiv piesele Aliens with Extraordinary Skills de Saviana Stănescu și Olives and Blood de Michael Bradford. Piesele vor fi prezentate publicului în versiune română și maghiară.
Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft