Navigator
Dan Culcer va conferentia la Universitatea de Arte
2010-06-15

DAN CULCER VA CONFERENȚIA
LA UNIVERSITATEA DE ARTE TÎRGU-MUREȘ

 


La invitația Universității de Arte Tîrgu-Mureș, în cadrul programului „visiting professor”, marți 15 iunie 2010 la ora 17.00, în sala Teatrului Studio, str. Koteles Samuel, nr. 6 scriitorul și cercetătorul Dan Culcer va conferenția despre Cenzura ca ideologie.

 

La ora 19.00 scriitorul lansează volumul său de poeme Utopia, într-o ediție bilingvă, română și maghiară, realizată de Editura Ardealul. Tălmăcirea este opera poetului Cseke Gabor. Volumul va fi prezentat de criticul literar prof. univ. dr. Iulian Boldea. Vor mai cuvânta Cseke Gabor și autorul, care va acorda autografe.

 

Statornice și vechi legături există între invitatul nostru și Institut, unde acesta și-a început în 1963 activitatea profesională, ca preparator la catedra de istoria teatrului. Ulterior a participat la fondarea în 1971 a revistei Vatra, unde a fost redactor pînă la plecarea sa în Franța, în 1987. A continuat să practice ziaristica și cercetarea în sociologia culturii. Cercetarea despre cenzură se bazează pe material de arhivă din România.

 

Vă așteptăm cu drag!

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft