Navigator
ADMITERE MASTERAT SCRIERE DRAMATICA
2010-04-29

 

Universitatea de Arte Tîrgu-Mureș organizează în luna iulie admiteri

la masteratul de SCRIERE DRAMATICĂ.

 

 

 

\

 

 

Profilul masteratului este unic în România, prin șansa pe care o acordă studenților de a scrie teatru - nu la masă, ci de a intra la scenă, a studia metabolismul actorului și a lucra cu regizorii de aceeasi generație, respectiv, de a vedea cum funcționeaza structura dramatică live. De asemenea, programul dezvoltă un parteneriat cu centrul de dezvoltare a textului nou pentru scenă LARK, din New York. La finalul anului I se va organiza o tabără internațională de play writing, la Tîrgu-Mureș, unde masteranzii, alături de autori dramatici din SUA, vor avea ocazia să urmeze un curs de scriere dramatică susținut de un dramaturg american.

 

Pe parcursul celor doi ani ai programului, studenții vor lucra pe proiecte incluzând dramatizări sau realizarea de scenarii radiofonice (în parteneriat cu radio Tîrgu-Mureș) și vor lua contact cu publicul de teatru prin susținerea de spectacole-lectură și printr-o prezentare scenică finală, în mediu profesionist.

 

Sunt acceptate înscrieri ale candidaților care au o licență în orice domeniu, nu neapărat teatru, și sunt motivați să scrie pentru scenă. Este recomandată cunoașterea, cel puțin la nivel de bază, a limbii engleze.

 

Examenul de admitere va avea loc în luna iulie 2010. La înscriere sunt necesare, pe lângă documentele obișnuite pentru înscriere - masterat, următoarele:

 

1. Un fragment de 8-10 pagini dintr-un text dramatic în lucru
2. O scrisoare de motivație (maximum o pagină)

 

Examenul va consta din:

 

1. Proba scrisă: improvizație pe o temă dată
2. Proba orală: Interviul și susținerea fragmentului prezentat la înscriere

 

Recomandări

 

Dacă nu aveți deja un text elaborat, vă sugerăm să încercați să:

 

- scrieți o scenă de despărțire între părinte-copil, prieteni sau un cuplu. Încercați să faceți în așa fel încât să reiasă carcaterul personajelor și motivul despărțirii;
- scrieți o scenă în care să existe conflict și o întorsătură de situație, cu nu mai mult de trei personaje, pe baza unui titlul dintr-un ziar, a unui story ieșit din comun sau a unui anunț de la mica publciitate;
- rescrieți, folosind un limbaj actual, celebrul monolog al nasului, din Cyrano de Bergerac, piesa lui Edmond Rostand.

 

Mai puteți atașa dosarului de înscriere și alte lucrări care considerați că vă reprezintă ( poezii, povestiri, o autobiografie subiectivă etc)

 

RECOMANDĂRILE NU AU CARACTER OBLIGATORIU!

Număr de locuri: 5
Locuri speciale pentru Republica Moldova: 2

 

Coordonator masterat: Conf.univ.dr. Alina Nelega

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft