Navigator
SESIUNEA DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE A STUDENȚILOR
2009-12-14

 

 

Unesco a declarat anul 2009 anul Händel. Inițiatorii acestui proiect sunt conf.univ.dr. Lucian-Emil Roșca / lect.univ.dr. Ramona Preja; proiectul cultural este organizat de Facultatea de Muzică, secția română, din cadrul Universității de Arte Târgu-Mureș și se înscrie în suita de acțiuni dedicate comemorării a 250 de ani de la moartea compozitorului Händel.
În data de 9 decembrie 2009 în foaierul Universității de Arte Târgu-Mureș a avut loc Sesiunea de comunicări științifice a studenților - Händel 250 - ediția a II-a care și-a propus să exploreze și să examineze statutul unei valori culturale europene.
În partea I a manifestării s-a desfășurat Sesiunea de comunicări științifice a studenților prezentată de studenții anilor I-III, având ca temă Viața, opera, muzica instrumentală și oratoriile compozitorului german Georg Friedrich Händel, coordonați de lect.univ.dr.  Ramona Preja.
Cea de-a II-a parte a fost preluată de recitalul realizat de profesorii și studenții Facultații de Muzică, secția română, îndrumați de lect.univ.drd. Carmen Mihăescu și prep.univ. Marian Someșan. În program: lucrări din muzică instrumentală, de cameră, de operă urmată de două lucrări corale interpretate de corala Marisiensis a  FM, SR., dirijată de lect.univ.dr. Paul V. Miereanu și discipolii săi.
Evident, într-un climat cultural normal și activ nu a fost nevoie să așteptam astfel de ocazii ca să ne amintim de Händel, cântându-l, studiindu-l, dezbătându-l – într-un cuvânt, cunoscându-l.

 

Responsabil mass-media FM, PM, SR 
                                                  lect.univ.dr. Ramona Preja

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft