Navigator
PARTENERIAT LA NIVEL UNIVERSITAR ROMÂNIA-CANADA
2009-09-27

 

Șeful catedrei de Pedagogie Muzicală de la Facultatea de Muzică a Universității de Artă Teatrală din Târgu-Mureș, dr. Lucian Roșca, a vizitat în perioada 13-24 Septembrie 2009 Facultatea de Muzică Vancuver Community College din Canada, o instituție foarte renumită în Music Arts Performing, care dezvoltă relații și programe de studii muzicale și multicuturale ( World Music) la nivel mondial cu Africa , China, Japonia și iata acum și cu România.

 

Punctul cel mai important al acestei vizite a fost demararea unui proiect unic de parteneriat  la nivel național, european și mondial între cele două Facultăți.

 

\"Această întrevdere este de fapt începutul unui parteneriat de cercetare în domeniul  etno-muzicologiei între Facultatea de Muzică din Târgu-Mureș România și Vancouver Community College, Canada, la care vor participa muzicieni, studenți,  masteranzi, doctoranzi, doctori și cercetători ai celor două facultăți, proiectul fiind de altfel deschis tuturor celor interesați de acest tip de cercetare și de asemenea tuturor universităților din România și din lume. În cadrul acestui proiect se va pune  mai mult accentul pe cercetarea interdisciplinară, la nivel academic, a muzicii folclorice tradiționale din Transilvania, având ca element unic la nivel național, european și mondial, Roma Music, Roma Jazz, Etno Jazz \", ne-a relatat domnul Dr. Roșca, mulțumind pe aceasta cale sponsorului deplasarii sale la Vancouver, domnului Radu Marti, director general Biomin Romania.

 


Pentru concretizarea acestui proiect au avut loc în Vancouver o serie de întâlniri cu trei nume de talie mondială, renumitul violonist, compozitor și profesor Lache Cercel, membru al American Federation of Musicians, prof. Dr. Salvador Ferreras, decanul Facultății de Muzică Vancuver Community College care este și actualul director muzical al Jocurilor Olimpice Vancouver 2010, și compozitorul, orchestratorul și șeful Catedrei de Muzică VCC, Dr.David Branter.

 

Domnul Dr. Roșca a avut ocazia de a participa și la deschiderea anului universitar alături de cadrele universitare ale Vancouver Community College, unde și-a exprimat bucuria și entuziasmul față de metodele de predare din VCC, fiind totodată profund marcat de diversitatea culturală și de multiculturalismul existent aici. Domnia sa și-a exprimat recunoștiința față de domnul Lache Cercel, omul care a facut posibilă această întâlnire și tuturor celor de la VCC, pentru interesul deosebit acordat în demararea acestui parteneriat cu Facultatea de Muzică din Târgu-Mureș.

 

Loredana Theuschl
 

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft