Navigator
EVENIMENT Workshop cu Camilla Saunders
2009-05-26

 

 

La iniţiativa colegului nostru Lucian Roşca, Universitatea de Artă Teatrală şi Facultatea de Muzică, secţia romānă a organizat miercuri, 20 mai 2009, un eveniment de excepţie, datorat revenirii īn Romānia a Camillei Saunders, personalitate marcantă īn ceea ce priveşte muzica de scena, de teatru şi film.  Revenirea ei īn Romānia dupa 30 de ani, īn cadrul unui proiect al British Library, se datorează prestigioasei instituţii britanice ce a facilitat demersul pentru revenirea Camillei Saunders īn Romania cāt şi iniţiatorului acestui proiect care a făcut şi invitaţia oficială distinsei noastre vizitatoare. Īn cadrul vizitei venirea ei reprezintă un eveniment pentru Romania, pentru Tārgu Mureş, cu atāt mai mult pentru Universitatea noastră, pentru Facultatea de Muzică.

 

Avānd īn vedere instituţia multiculturală reprezentată de UAT, un workshop despre improvizaţia teatrală, denumit sugestiv “Muzică-improvizaţie-scenă”  a fost  binevenit, deoarece Camilla Saunders este o foarte bună improvizatoare la pian şi acordeon, lucru care l-a exemplificat şi studenţilor prezenţi la acest eveniment.

 

         

 

\"Este o foarte bună autodidactă şi o cunoscătoare a folclorului, al muzicilor tradiţionale, a improvizaţiei, avānd la bază o bogată experienţă şi o vastă activitate, īn ceea ce priveşte culegerea folclorului romānesc“ ne-a declarat conf. univ. dr. Lucian Emil Roşca, şeful catedrei de Pedagogie Muzicală.

 

La finalul activităţii Camilla Saunders mărturiseşte: “m-am simţit minunat; studenţii muzicieni şi de la teatru au fost peste aşteptările mele. Sunteţi o gazdă minunată şi voi reveni cu siguranţă īn viitoarele proiecte pe care le voi iniţia cu Lucian Rosca”.


 

A fost īntr-adevăr o īntālnire de suflet īntre studenţii secţiei romāne de muzică şi teatru şi d-na Camilla Saunders, lucru demonstrat şi de impresiile pe care le-au relatat studenţii. 

 

RESPONSABIL MASS MEDIA, FACULTATE DE MUZICĂ,
PEDAGOGIE MUZICALĂ, SECŢIA ROMĀNĂ
Lect.univ.dr. Ramona PREJA

Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft