Navigator
Masterat SCRIERE DRAMATICĂ
2009-05-18

 

Universitatea de Artă Teatrală, în parteneriat cu Teatrul Lark din New York, Teatrul Ariel din Tîrgu-Mureș și Fundația Dramafest, anunță deschiderea liniei de masterat SCRIERE DRAMATICĂ, începând cu anul universitar 2009-2010.

 

 

Profilul masteratului este unic în România, prin parteneriatul cu un faimos centru de dezvoltare a textului nou pentru scenă din New York. La finalul anului I se va organiza o tabără internațională de play writing, la Tîrgu-Mureș, unde masteranzii, alături de autori dramatici din SUA, vor avea ocazia să urmeze un curs de scriere dramatică susținut de un dramaturg american.

 

Pe parcursul celor doi ani ai programului, masteranzii vor lua contact cu publicul de teatru prin susținerea de spectacole-lectură și printr-o prezentare scenică finală, în mediu profesionist.

 

Sunt acceptate înscrieri ale candidaților care au o licență în orice domeniu, nu neapărat teatru, și sunt motivați să scrie pentru scenă. Este recomandată cunoașterea, cel puțin la nivel de bază, a limbii engleze.

 

Examenul de admitere va avea loc în perioada 20-25 septembrie 2009.  La înscriere sunt necesare, pe lângă documentele obișnuite pentru înscriere - masterat, următoarele:

 

1. Un fragment de 8-10 pagini dintr-un text dramatic în lucru
2. O scrisoare de motivație (maximum o pagină)

 

Examenul va consta din:

 

1. Proba scrisă: improvizație pe o temă dată
2. Proba orală: Interviul și susținerea fragmentului prezentat la înscriere

 

CONDUCĂTOR DE AN, secția română: ALINA NELEGA, autor dramatic

Masterat SCRIERE DRAMATICĂ

 

Informații generale ADMITERE 2009 la UAT, click AICI

 


Calendar

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft