Navigátor
Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny Marosvásárhelyen
2011-05-07

Szombaton, május 7-én délután 4 órai kezdettel a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem mint társrendező a Köteles Sámuel utcai Stúdió színházban egy nagyszabású megmérettetés elődöntőjének ad helyet. 

Lévay Szilveszter világhírű, Grammy-díjas magyar komponista, megannyi sláger és nagysikerű musical (Elisabeth, Mozart!, Rebecca, Marie Antoinette) szerzője, valamint a 2010 augusztus 20.-i ünnepi zeneszám, az Összefogás Dalának komponistája. Szülővárosa, Szabadka és a Budapesti Operettszínház a szerző nevével fémjelzett Nemzetközi Musical Énekversenyt hirdetett meg, melynek célja, hogy lehetőséget kínáljon a világ legkülönbözőbb országaiból, városaiból érkező tehetséges fiatalok megmérettetésére. Az elődöntőkre különböző európai és ázsiai városokban – Budapesten, Bécsben, Münchenben, Prágában, Bukarestben, Érsekújváron, Marosvásárhelyen, Londonban, Szentpéterváron, Tokióban, Szöulban, valamint Lévay Szilveszter szülővárosában, Szabadkán kerül sor. 


A marosvásárhelyi válogatóra nemcsak városunkból, hanem Kolozsvárról, Bukarestből, Székelyudvarhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Nagybányáról és Nagybaconból is érkeznek jelentkezők. Két szabadon választott musicaldalt kell előadniuk egy szaktekintélyekből álló zsűri előtt, de az odaadó előadást ösztönző lelkes közönség jelenlétére is feltétlenül számítanak a szervezők. Hisz musical műfaja nem maradhat visszhang nélkül, főleg akkor, ha dalai olyan tehetséges fiatalok által kelnek életre, akik őszinteségükkel fokozzák a zene ragyogását. S ki tudja, talán nemzetközi siker is születik belőlük. Jöjjünk, izguljuk és örüljünk velük! 
Galery:
Naptár

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft