Navigátor
Kicsengetési Ünnepség
2010-05-22

K I C S E N G E T É S I   Ü N N E P S É G
2010. május 22., szombat

       
Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt 2010. május 22-én, szombaton délelőtt

egyetemünk kicsengetési ünnepségére!


A rendezvény programja a következő:
10.00 óra:  Osztályfőnöki óra
11.00 óra: Kicsengetés – a végzős hallgatók ballagása, ünnepség a Stúdió Színházban; az Arany-  és Ezüstoklevelek átadása az 1960, illetve 1980-ban végzett volt hallgatóink részére.

 

Mindenkit  szeretettel várunk!      
    


Május utolsó előtti szombatján búcsúztatja végzőseit a Művészeti Egyetem. A hároméves alapképzést záró diákok mellett idén diplomázik az első, Bolognai-típusú magiszterit végzett színészévfolyam. Az ünnepség főszereplői nemcsak a ballagók lesznek, hanem azok a színészek is, akiket a Szenátus Arany- és Ezüstoklevéllel tüntet ki.

Május 22-én, szombaton délelőtt 11 órakor hatvanadik alkalommal szólal meg a végzősöket búcsúztató csengő a Köteles utca 6. szám alatt. A magyar tanulmányi vonalon Dr. Gáspárik Attila színészosztálya, Dr. Kovács Levente rendezőosztálya, Dr. Albert Mária teatrológia osztálya és Makkai Gyöngyvér zenepedagógia osztálya zárja tanulmányait az alapképzésben. A színház tanszék végzősei ősztől a színész, rendező, valamint a kulturális menedzsment-teatrológia mesterképzőkön tanulhatnak tovább egyetemünkön. Ballagnak a Beszéd és nyelv az előadásművészetben és a Kortárs rendezés mesteri végzősei is. Az egyetem életében először kerül sor mesterfokozatú színészosztály ballagására: Dr. Farkas Ibolya és Dr. Kovács Levente évfolyama két év magiszteri képzés, összesen öt év egyetem után kezdi el színészi pályafutását. A négy színésznőt és három férfiszínészt a marosvásárhelyi közönség az évad hátralévő heteiben még többször láthatja Az ördög, az Egy asszonygyilkos vallomása és a nemrég bemutatott Körtánc című előadásokban. A Stúdió színpadáról ősztől néhányan a határon innen, néhányan a határon túlra szerződnek, ki szerepmeghívásnak tesz eleget, ki főállású társulati tagként helyezkedik el.
A májusvégi ünnepségen, immár hagyománnyá vált, hogy az egyetem korábbi hallgatói előtt is tiszteleg. 2008-ban a sepsiszentgyörgyi színház két nyugdíjas, de változatlanul aktív színészét, az 1957-ben diplomázott Molnár Gizellát és az 1958-ban diplomázott László Károlyt, valamint Varga Vilmos nagyváradi színészt, 2009-ben a marosvásárhelyi színház művészeit, az 1959-es évfolyam végzőseit, Dr. Farkas Ibolyát, Mózes Erzsébetet és Makra Lajost tüntette ki az egyetem Aranyoklevéllel. Hivatásuk iránti hűségük, kitartó munkájuk példakép a pályakezdő fiatalok számára. Idén a Szenátus az 1960-as és az 1980-as évfolyamok jelenleg is aktív, kiemelkedő színészi teljesítményt felmutató művészei előtt tiszteleg az Arany- illetve Ezüstoklevelek átnyújtásával.

Az egyetem sok sikert kíván végzőseinek, szeretettel várja a kicsengetésen és az évadzáró elöadásokon a hozzátartozókat, barátokat, nézőket!

Galery:
Naptár

© copyright UAT 2019
created by Smartsoft